RiB vzw: Links Rug

U bent hier:

 > Home  > Reumalinks  > Rug

 

Rugpijn is wereldwijd ťťn van de meest voorkomende redenen van chronische pijn. Chronische rugklachten zijn in 80% tot 85% het gevolg van discusdegeneratie. Dit is verantwoordelijk voor het ontstaan  van scheurtjes in de tussenwervelschijf welke optreden als gevolg van het verouderingsproces. Tot 80 procent van de bevolking in de geÔndustrialiseerde landen krijgt hier mee te maken. De slijtageprocessen in de discussen veroorzaken niet enkel pijn, maar zijn ook de oorzaak voor het ontstaan van enkele bekende rugaandoeningen, zoals hernia, verschuivingen tussen de wervels (spondylolisthesis), vernauwingen van het ruggenmergkanaal (stenosis). In de volkstaal gebruikt men voor al deze verschillende rugaandoeningen ook de term 'artrose'. Om rugklachten te behandelen zijn er drie behandelingsalternatieven: 1) een combinatie van kinesitherapie en medicatie, 2) injecties en 3) uiteindelijk een heelkundige ingreep. Maar een operatie is geenszins een garantie op een goed resultaat. Daarom is het belangrijk om eerst een aantal conservatieve behandelingsmethoden uit te proberen alvorens tot dergelijke invasieve ingreep over te gaan. Het raadplegen van een arts en/of rugspecialist is daarbij aangeraden.

In deze aflevering legt rugspecialist en rugchirurg Guy Declerck uit wat discusdegeneratie juist is en op welke manier het behandeld kan worden. Kinesist Stany Rogiers verklaart hoe hij rugpatiŽnten behandelt. Hij licht ook toe hoe andullatietherapie, de nieuwe behandeling die hij gebruikt in zijn praktijk, juist werkt en wat de resultaten ervan zijn. Jenny, sinds 5 jaar een chronische rugpatiŽnte, vertelt over het parcours dat zij heeft doorgemaakt om haar rugpijn te kunnen verminderen.

Zoek in de linklijst: 
• Rug
1 Rug: BelgiŽ
Ruggensteun vzw
Vereniging voor chronische rugproblemen. Informatie, agenda, teksten, fotoalbum...
(Toegevoegd op 6-12-2005)
Rugklachten.START.BE: Rugklachten sites in Belgie, Vlaanderen ..
Links naar therapien, klachten zoals cervicaal, thoracaal, en lumbaal| verenigingen
(Toegevoegd op 19-11-2008)
2 Rug: Nederland
Nederlandse Vereniging van RugpatiŽnten, De Wervelkolom
Met nieuws, tips, links, forums en een agenda| informatie over hernia, discopathie, scheuermann, scoliose, ischias, spondylose en meer
(Toegevoegd op 7-12-2005)
Rugaandoeningen.nl
Opgezet door rugpatiŽnten, voor rugpatiŽnten. Doel: uitwisselen van ervaringen, informatie over de rug en rugklachten, links naar andere sites, een forum, een chatplaats en nog veel meer.
(Toegevoegd op 15-12-2005)
Rugklachten.pagina.nl
Startpagina met links over rugproblemen
(Toegevoegd op 9-02-2006)
3 Rug: Homepages
Homepage van Marianne: Rugproblemen.net ...
Informatie over hernia en andere rugproblemen, nieuwsbrieven.
(Toegevoegd op 14-06-2006)
Homepage van Marjolein: Achter de rug
Uit het dagelijks leven van een sportieve voedingsstudent, een sportieve meid. Het dagboek over een rug die niet meewerkt en een happy end.
(Toegevoegd op 14-06-2006)
Homepage van Menno Scholten: Stoprugpijn
Persoonlijke ervaringen. Informatie over TMS: een goedaardige en pijnlijke fysiologische afwijking van de zachte weefsels zoals spieren, zenuwen, pezen en bindweefselbanden.
(Toegevoegd op 14-06-2006)
Homepage van Suzanna Simons: Rugklachten
Rugpijn door operatie en de gevolgen ervan zoals beschadigde zenuwen...
(Toegevoegd op 14-06-2006)
4 Rug: Internationaal
MedlinePlus: Back Pain
Rugpijn en Spondylitis. Taal: Engels
(Toegevoegd op 9-12-2005)

Terug | Link toevoegen

 MAROONAU  Top

 

Gebruik:

  • De website bevat honderden links ( Resources ) naar websites met informatie over reumatische aandoeningen, aanverwante onderwerpen of items belangrijk bij het aanvaarden en omgaan met reuma.
  • De links openen steeds in een nieuw venster.
  • De vereniging Reuma in Beweging vzw, verder afgekort als RiB vzw, kan niet aansprakelijk gesteld worden voor mogelijke schade, directe of indirecte, die voortkomt uit het gebruik van de informatie op deze website of bekomen via externe links.
  • De redactie is niet verantwoordelijkheid voor de inhoud van de teksten bij de vermelde sites alsook niet voor de inhoud van sites zelf.
  • De redactie heeft steeds het recht de sites die niet stroken met de doelstelling van deze website te verwijderen.

 

Opmerking / Attention:

  • Aan patiŽnten en geÔnteresseerden die informatie en/of raadgevingen via deze links zoeken, wordt aangeraden de verzamelde informatie te bespreken met de behandelend arts, specialist en/of hulpverlener.
  • Patients and lay persons looking for guidance among the target sources of this collection of links are strongly advised to review the information retrieved with their professional health care provider.

 MAROONAU  Top | Link toevoegen

[Home] [Reumalinks] [Boeken] [Agenda] [Aanmelden] [Wie zijn we] [Zoeken]

Zoeken in website

 

 

 

 

Voor meer informatie, opmerkingen of suggesties:

URL: http://www.rib.be

E-mail naar RIB

Links en Agenda van

Copyright © en Webrealisatie: RiB vzw

VVB vzw, VRL vzw en CIB-liga vzw

Sint-Servaasstraat 2, 3212 Pellenberg, BelgiŽ

 

Alle rechten voorbehouden
[ Privacy ]  [ Disclaimer ] [ Colofon ] [ Adverteren ]

 

 

ReumaLinks en ReumaKalender zijn producten van RiB vzw